Farval oknen, hej kusten!

Nu har vi tagit oss ut till Townsville, det ar otroligt skont att komma ut fran oknen till kusten.

Townsville (sa har langt) ar riktigt fint med sol, hav och palmer.

Vi har redan fixat planer for 'newyear' vi ska ut till magnetic island dar dom har ett stort strandparty.

Sedan 1-2 dagar efter det kommer vi att ta baten till magnetic island igen for att hyra en moppe var och kora runt pa on for att bada och ta det lungt...kommer bli bast!

Nu ska vi ner och kopa biljetter till partyt. :)

Ha det bra dar hemma!

God jul!

Jag skulle bara oanska er i Sverige en riktigt god jul!

Blitzen trapper - furr - live melbourne

Nu har jag fatt upp videon, efter manga om och men.


Bilder

Nu har jag uppdaterat med lite bilder fran Coober pedy och pa vagen in till Alice springs men det kommer komma flera bilder senare fran sjalva staden.

Enjoy!

Mobil

Nu har vi vart i Alice springs i 1 vecka jag gillar faktist detta stallet, varmt och inte for stort.
Vi var ute pa en 'Saloon' som heter bo's och jag maste tacka min kusse som satt och tittade pa oss och onskade massa latar.

Det ja vela saga ar att mitt kort (till mobilen) har blivit sparrat, medans vi har 1 ar i Sverige innan vi maste fylla pa sa har dessa 1 manad om inte mindre. Men som jag har fattat det kan ni fortfarande ringa och smsa men jag kommer inte kunna svara pa era sms, om det ar nage viktigt sa svarar jag vi mail.

Imorgon ska vi byta hostel och efter vi spenderat 5 dagar dar drar vi vidare ut ur Oken sedan till Townsville dar vi kommer fira nyar.

Jag onskar er alla en Godjul sa hores vi snart! 

Adelaide (Loxton) --> Alice Springs

Onsdag 9 december: Efter nastan 3 veckor i Loxton var det dags att aka vidare mot Alice Springs dar forsta stoppet pa den ca 150 mil langa trippen var Port Augusta. Ett stalle som mest bara fungerar som ett sista raststalle innan man antingen aker vasterut mot Perth, norrut mot Darwin eller osterut mot Melbourne, Sydney etc. Lokalbefolkningen tycker nog inte samma sak som jag dock.

Tillbaka till Loxton. Vi akte in ganska tidigt fran Loxton for att det inte gav nagra vidare pengar och spnderskurna hander gjorde arbetet svarare. Jag skulle jobba i alla fall en dag for upplevelsens skull men fick inte eftersom vi skulle aka tva dagar efter, far se om det blir nagot jobb pa ostkusten for min del.

Vagen mot Port Augusta gick smartfritt. I alla fall nastan. Vi hamnade lite fel vid ett tillfalle dar vi korde pa en grusvag som lyckligtvis ledde oss ut nagorlunda ratt. Detta var  precis fran Loxton innan vi kom ut pa Stuart Highway, vagen som gar hela vagen upp till Darwin.

Som tur var var det i stort sett omojligt att kora fel val pa motorvagen sa vi kom fram till Port Augusta dar vi stannade pa ett hotel en natt. Japp, ni horde ratt, ett billigt hotel men det fanns anda tv, toa, dusch och ac pa rummet.

Niklas och jag gick pa kvallen ner och tog en ol var pa deras bar. En bar vi gillade mycket, liten och mysig, inget onodigt tjafs. Det gick aven ata pa resturangen jamte, bestallningen skedde dock i baren.

-What did you guys order?

- Ehh, a bucket of chips..

- Haha, okey, ill take a bucket of chips aswell.

Oooooooooooook?

En av hotel gasterna, stor som ett hus med fin fin mustach tyckte det var ok att kopa det nar vi kopt det givetvis.

Okej, vi tog tva ol var. Men bara tva, okej?

Torsdag 10 december: Tidig morgon, klockan var sakert 10 nar vi akte mot Coober Pedy, nasta stop. Efter ett tag minskar trafiken och man ar ute i ingenstans. Folk i bilarna halsar pa en nar man aker forbi. Det tycker vi ar kul sa vi hanger aven vi pa deras “greaj”.

Helt plotsligt star det en ko nagon meter fran vagen och lite langre fram gar det far vid sidan om vagen. Solen skiner och rakstrackorna ar oandliga, varmen dallrar langt bort mot horisonten.

En del av de halsningar man far av sina medbilister ar faktiskt roliga, alla sorters olika.

Inte langt kvar till Coober Pedy, vi stannar till vid en rastplats for att vila. Bara nagon minut efter vi stannat kommer det fram en australiensare som ocksa stannat till. Han borjar prata och fraga var vi ar ifran osv. Det slutar med att vi aker darifran med 3 opalstenar, 2 myggnat for huvudet och sprey mot myror om man campar och en karta over Coober Pedy. Ett trevligt par i 50 ars aldern som var ute pa semester. De var ocksa Country Sangare, skulle aka runt i Australien i 6 man efter deras semester.

Sista biten hojdes knappt ogonbrynen nar jag rakade kora pa en odla. Det var inget spannande alls. Speciellt inte efter att en stor odla sprang nagra meter bakom oss nar vi satt och at pa ett campingstalle. Han sprang in i den elektriska grillen. Blev nog en rolig overaskning for nasta anvandare av grillen...

 

Coober Pedy, ser fult ut pa bild och i verkligheten annu fulare, men vi bodde under jorden, vilket var ganska coolt. Helt tyst och morkt nar man slackte lamporna sa man sov riktigt gott.

Ska aven saga att Niklas kanner sig hotad pa mindre stallen, speciellt av langtradarchafffisarna.

Nu sager han att det ar aborginerna. Jag tror det ar bada.

Far inte glomma att saga det jag redan visste av min bror, langtradarna AR stora och langa, och lite farliga.

Och till slut ar vi framme i Alice Springs, dar vi nu bor pa Alice Secret. Problemfri sista stracka, mer om Alice Springs i framtiden. Poolen vantar...

 

Carl

 

 


Alice Springs.

Detta ar sista gangen vi kommer skriva tills vi kommer in till Alice Springs eftersom vi kommer aka imorgon.
Forst ska vi aka till Port augusta for att laddaupp en natt for att aka till Coober Pedy for att spendera 1 eller 2 natter pa ett hostel eller camping under marken.

Detta ar Coober Pedy ovan mark

Sedan ska man tanka pa att alltid folja vagarna eftersom det finns hal rakt ner i marken (sa man inte faller ner) for att folk ska fa in luft.

Har ar en pub under marken.

Efter vi vart dar ska vi (som sagt) aka in till Alice Springs dar ska vi vara 2-3 veckor, men man kan borja undra vad det ar for stalle nar det ar folk som skriver 'Please please, dont go out after dark!' och 'If you are out after midnight the best thing to do is taking a cab back to your hostel'. Vi far se nar vi kommer dit det kommer nog ga bra ;>

Jag lovar att uppdatera bloggen sa fort vi kommer in till Alice sa att ni vet att vi lever, nu har vi 151 mil framfor oss.


Jobb.

(Now Playing: Creedence Clearwater Revival - Bad Moon Rising)

Sisst vi skrev satt vi pa en bibbla i Adelaide men direkt efter det sa tog vi bilen och drog 5 timmar innat i landet (Now Playing: Creedence Clearwater Revival - Travelin' band) till ett litet stalle som heter Loxton.
Vi drog till Loxton tack vare att vi skulle ta in pa ett 'working hostel' som hjalper folk att fixa jobb och dar har vi vart anda tills idag och det anda vi gjort ar ... inget men dom har ju iaf en tv.

(Now Playing: Creedence Clearwater Revival - Proud Mary)

Men i dag hade vi en ovantad vandning, runt 13:00 knackade det pa dorren men jag trodde det var Carl sa jag sket i att oppna (Carl har gjort detta en gang tidigare det var darfor jag inte oppna) men efter en lite mer ireterad knackning sa oppnade jag dorren. (Now Playing: Creedence Clearwater Revival - Lookin' out my back door).
Dar stog en brun kortare svettig gubbe och sa att han hade jobb och tva av oss och eftersom det bara var jag och Jacob inne da sa tog vi jobbet (vi jobbar med att plocka Appelsiner). Nar Carl kom tillbaks sa vart han lite ledsen men senare pa dagen kom gubben aven till Carl och gav han ett jobb, Carl ska jobb med att plocka Aprikoser och han borjar pa Mandag.

(Now Playing: Creedence Clearwater Revival - Down on the corner)

Jag har fakitst inte sa mycket annat att skriva eftersom det inte har hant nagot annat an det jag redan skrivit eller jo jag kan ju beratta om ett stalle vi ska stanna pa efter vagen pa G till Alice springs. (Now Playing: Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son).
Jag kommer inte ihag vad stallet heter men folket dar bor under marken lite som sandfolket i Star wars fast jag vet iof om sandfolket bor under marken men iaf sa kommer vi bo under marken i 3 dagar och 2 natter det kommer bli otroligt spannande.

(Now Playing: Katirna and the Waves - Walking on sunshine)

Alla som undrar dar hemma sa kan jag saga att vi alla mar bra fast Carl har rakat ut for ninjamyggor som ger han stora myggbett. Men nu nar ni har fatt en liten uppdatering ar ni vall glada ;> nejda men jag kommer inte kunna saga nar jag kommer skriva nasta gang men jag hoppar nog in ratt snart och berattar om jobbet och hur det gar... ha det bra!!

'Dansar ivag mot hostelet och sjunger IM WALKING ON SUNSHINE medans ingen annan forstar vad han haller pa med.'





RSS 2.0