galleri mm.

Jag skulle bara upplysa folket med att vi har uppdaterat bade 'Melbourne' och 'on the road' i galleriet.
Sa ni far halla era ogon oppna eftersom ni bara far mail nar vi uppdaterat galleriet med ett nytt album, ni far inga mail om att vi har uppdaterat 'gammla' album med bilder.

Nu sitter vi i Adelaide pa en bibbla dar, vi tyckte vi kunde kora hela vagen igar sa nu kommer vi vara har i 1 manad for att jobba. Vi kommer soka jobb pa olika farmer/vinodlingar runt om Adelaide och se om vi hittar nagot jobb.

Igar hade vi rekord i varme (for oss)...nar det var som varmast pa dagen var det +43 grader det var inte sa dummt alls. Pa kvallen fick vi uppleva en liten storm med blixtar och mycket blast men vi overlevde iaf.

Men nu har jag inte tid att skriva mer jag ska soka jobb :)
Nu vet ni hur det ligger till med galleriet med att det inte skickar ut nagra mail sa lange vi inte uppdaterar med nytt album.

Ha det bra alla dar hemma!!

EDIT: Nu ska vi till IKEA och ata lite svensk mat :)

Portland!

Som rubriken lyder befinner vi oss i Portland naganstans mellan Melbourne och Adelaide. Vi bestamde oss for att aka medans vi vantar pa vara tax file number. Ber posten skicka dem vidare till Adelaide nar de kommer till Melbourne. Ja, vi har kollat sa det gar.

Sa nu har vi hunnit aka en bit, stannat pa ett par campingar och ja... Det hander mer an hemma men inte sa mycket (i och med boring camping). Ska forsoka minnas nagot fran senaste tiden i all fall da.

Blitzen Trapper spelningen var bra och fick ju aven Niklas och jag traffa bandet. Var sakert grymt for Niklas eftersom han verkligen gillar dem, jag kande mig mer obligerad att ta kortet pa bandet och Niklas istallet. Jag tycker jag lyckades fa medlemmarna att gora roliga miner genom att saga "boayekowpowaej".

Sista natten pa det UBER dyra men mycket fina hostel vi bodde pa i Melbourne, gick vi ner till deras alldeles egna bar och tog oss en ol som slutade med ett par olkannor istallet. Det var trevligt men vi var val inte sa fortjusta i "killen med gitarren" som spelade bra latar = forstor bra artisters latar.

Great Ocean Road akte vi igenom pa en dag, tog det ganska lugnt och dar har vi aven en hel del bilder ifran. Det var kurviga fina vagar med fin utsikt over havet. Jag var inte sa imponerad som jag trodde jag skulle bli men fint var det.

Vid ett tillfalle akte vi lite vilse. Sag en man i 50 ars aldern kanske, saktar in och fragar hur vi kommer till b100 och da fragar han om han kan fa skjuts over kronet for han skulle kopa knark eller nagat. Vi blir lite chockade till en borjan och sager sedan nej. Vi hade aven 2 ( den forsta gick ju sonder, som mycket annat for mig, ex handdukar, solglasogon,min hatt,min troja, flip flops mm..) kyllador i baksatet sa han skulle inte fa plats men han envisades om att han skulle med och oppnade bakdorren, vid det laget lade jag foten pa gasen och gasade ivag med en svarandes gubbe i backspegeln.

Camping ja, det hander ingenting om man inte har en strand att ga till, pa var camping dar vi sitter nu ar vi de enda backpackarna. Uhm... Och vi har ingen vettig strand att lagga sig vid. Eller det finns en langt bort men vi har gatt tillrackligt senaste tiden.

Jag har glomt massor men jag borjar fa ont om tid nu och tycker jag gjort ett arligt forsok att minnas saker, hade tankt att forsoka hinna fa upp lite bilder ocksa namligen. Pingivner sag vi i St Kilda i Melbourne ocksa ja. Och Formel 1 banan!

Imorrn aker vi vidare och stannar pa nagon annan camping innan Adelaide. Ar nog i Adelaide om nagra dagar, aterkommer darifran, kanske, troligen skriver jag inte forans Jul.

Ha det gott hemma i Sverige! /Carl

1 manad

Idag ar det 1 manad sedan vi lamnade Sverige, tiden har gatt riktigt fort.

Nu sa har vi satt blitzen trapper och sa nu ska vi vanta pa vara Tax file numbers sa vi kan dra vidare tills dess kommer vi bo pa campingen som vi vart pa innan som det ser ut nu iaf.

Nu har jag borjat halla ogonen oppna for surfing och skydive kommer bli grymt!


Bilder och Blizten trapper!

Helt tok galet vad bra blizten trapper var igar inte nog med att jag fick se dom live fick jag en poster och jag fick prata och skaka hand med bandmedlemmarna sedan fick jag en fin bild tillsammans med dom som ni kan se i bildgalleriet.
Kvallen vart otroligt lyckat och jag kannde mig som en liten skolflicka som fick traffa westlife eller nagot.

Om det ar ett band som ska ses live ar det Blitzen trapper, mycket rockigare an latarna pa skivan.


Eric Earley, Drew Laughery, Jag, Brian Adrian Koch, Erik Menteer, Marty Marquis, Michael VanPelt

Jag filmade aven nar dom spelade Furr men enligt youtube var det nage fel pa filen men jag ska titta om jag kan fixa det senare.

Annars har jag laddat upp nya bilder pa fotogalleriet och det kommer nog komma mer eftersom det bara ar bilder fran min kamera sa vi har en del till pa Carls att hamta.


Dagbok.

Tjenixen! Eftersom det blir lite tid mellan alla inlagg sa har jag borjat skrivit ner det som hander om dagarna som en dagbok, sa jag kommer bara skriva av det som star i mina papper.

3/11 Melbourne
Inatt regna och blaste det pa riktigt bra, jag trodde nastan att vi skulle blasa bort men vi sov skont iaf.
Nar vi vaknade sa at vi nudlar och drack vatten sedan var vi redo for en tripp in till Melvourne city.
Men nar vi kom ner dit sa kunde vi iaf inte fixa nagot efter som det var nagon ledig dag och sedan var det Melbourne Cup pa det.
Sa vi ska aka in igen imorgon for att fixa tax file number.

Jag fick lov att ga in pa ett apotek idag for att fa ogondroppar, vet inte om jag blitt allergisk mot nagot for jag nyser, snorar och har ogonklada.

Forovrigt saknar jag framiljen, tjejen och hennes familj och kompisarna.
Hoppas ni har det bra hemma!

Just det jag och Carl var ute och sprang 4km igar efter en strandpromenad.

4/11 Melbourne

Idag har det varit var forsta dag som det flytit pa riktigt bra.
Vi akte in till city och vi hittade parkering direkt och sedan satte vi kurs mot 'Tax file office' utan nagra storre problem.
Jag hittade en 'Ticktek' stalle sa jag kunde ta ut min festival biljett.
Nar vi var pa 'tax officet' sa tog det inte langre tid an 15 vid datorn for att ansoka om ett 'Tax file number'.

Eftersom det gick sa fort sa hade vi lang tid kvar pa parkeringen sa vi gick och tog en hamburgare, pavag dit sprang vi pa en mobilaffar sa jag kunde kopa en mobilladdare till bilen.

Efter maten skulle vi titta efter en campingbutik sa vi kunde kopa en ny kyl och ett par stolar och ett bord vi hade tur och hittade ett stalle som hadde allt vi sokte efter sa nu har vi allt vi behover.

( kanse har skrivit om detta tidigare jag kommer inte ihag. )

6/11 Melbourne
Vi har vart ute och sprungit och vi ar kvar pa samma camping.

7/11 Melbourne
Idag ar det 2 manader sedan jag och Ullisa forlava om oss, grattis gumman.

Vi har aven traffat en kille fran London som ska flytta hit till Australien men just nu reser han runt i landet pa en motorcykel, en trevlig nisse.

Sedan far vi inte glomma att vi har den varmaste dagen sedan vi lamna Sydeny (28-30 +)

Nu ar vi tillbaks fran stranden, riktigt skont i vattnet och nu ar man inte kritvit langre! WOHO!

Vi har just vart och kopt lite burgare och ol sa ikvall ska vi lyssna pa musik, steka handborjare och dricka ol...hade!

8/11 Melbourne
Idag ar det annu varmare an igar sa vi ska dra till stranden.

Paul (killen fran London) kom ner till stranden sa vi satt och snacka lite.
Men efter vi badat klart och skulle tillbaks till campingen igen sa sov han sa jag vaga inte saga till han att vi gick sa jag hoppas att han inte brannt sig sonder och samman.

Nu ska vi till bibblan och skriva in allt detta pa bloggen sa ni far lite att lasa.

----------------------

Det gick inte att anvanda internet pa bibblan sa vi hade lite tur att det fanns ett internetcafe i narheten. Just nu sitter jag och skriver lite mail och forsoker att fa tag pa tjejen men det kanse ar lite tidigt jag vet inte.

Dom hade aven Call of duty 2 har sa vi  ska spela lite sa ha det bra sa kommer vi med bilder senare..(Imorgon eller i overmogon)

Pa Onsdag ar det dags for Blitzen trapper!!

Tjipptjopp vattenhopp!!

Vi lever!

Tjofadderittan nu ar vi igang igen iaf tillrakligt lange for att skriva ett inlagg.

Det har hant en del sedan sisst vi skrev, sisst da var vi i Sydney men nu har vi brummat med bilen ca 160mil och beffinner oss i Melbourne.

Jag ska skirva sa mycket jag kommer ihag men jag vet inte om jag far med allt.

Sydeny -> Coldale
Vad jag kommer ihag var det inte sa langt mellan Syndey och Coldale det var vall mest stadskorning.
Men sjalva Coldale var helt ok, en liten by kan man vall kalla det.

Vi laste i Carls bok om en camping som lat bra och det var den nar vi val hittade den sa var det vid en strand dock hade vi inte nagot bra vader for att bada och sola MEN det var billigt =)

Dagen efter akte vi vidare mot Narooma.

Coldale -> Narooma
Har kommer jag inte ihag sa mycket men det var nagra timmar akning och vi var sent ute och nar vi kom fram sa hade varan camping (dar vi skulle sova) stangt sa vi akte ut ur Narooma for att hitta ett stalle att sova.
Men vi vart hungriga sa vi akte in vid en sko for att fixa mat men det blev morkt otroligt snabbt. Nar det blitt morkt borjade massor av apor (tror vi det var) att skrika och gapa overallt (vi har det pa film som vi kommer ladda upp senare) och inte nog med det sa borjade dom springa bakom oss och det var lite kusligt sa vi akte dar ifran snabbare an kvickt med nudlar i hela ansiktet.

Vi Bestamde oss for att aka tillbaks till Narooma men som sagt hade vi inget stalle att sova pa sa vi tog en parkeing nara havet och sov i bilen. Men innan vi gick och la oss sa gick vi ner till havet och tog det lungt.

Nar klockan vart 5 pa morgonen satte vi igang och reste mot Eden.

Narooma -> Eden
Nar vi kommit ut fram Narooma var natruen riktigt fin och bergit (vi har foton som vi ska ladda upp men just nu har vi inte tid) och den vart inte daligare av soluppgangen.

Nar vi kom fram till Eden var allt stangt forutom en shop dar vi kunde ata lite sedan efter vi atit hittate vi ner till varan camping och den var inte alls dum inte och den var billigt med. Den dagen tillbringa vi nagra timmar pa stranden med att kasta boll och bada.

Vi kopte aven en DYR kyl som gjorde det den skulle men den har pajjat men det ar inte konstigt om man tittar pa den turen vi haft sa har langt. Carl kopte aven lite andra camping saker.

Pa kvallen drack vi ol och at krov sedan traffa vi en gammal gubbe som  kom fran Holland.

Dagen efter skulle vi aka vidare och da var det en Valfestival i Eden sa det var massa fina bilar och folk som var utkladda till olika saker.

Eden -> Seaspary
Pa denna vagen fick jag se mina forsta ormar och min forsta kanguru (jag sag 2 :O)
Annars mer an det var det vall inte det ar skoj att titta pa naturen men som vissa av er vet fick vi bilproblem.

Nu har jag lite daligt med tid sa jag fattar mig kort!

Seaspray sog och var daligt fast dom hade en for javla lang strand.

Seaspray -> Melborune
Hande inte sa mycket mer an bilproblem och sova och dircka ol och leta efter hostel, forsta natten bodde vi pa en fin camping men nu lever vi pa en soptipp tror jag mitt i ett industriomrade.

Nu vantar vi bara pa att blitzen trapper ska komma och sedan ska jag borja jobba om jag hittar nage att jobba med.

Julpynt, stora granar, storm och melbourne cup nu har jag inte tid ha det bra dar hemma aaaa!!!



(jag har sakert glomt nage)

RSS 2.0