Weather Circus...

Ja, jag ar kvar pa marken eftersom vadret har svikit mig i 4 raka dagar. Inget hopp an alltsa.
Har varit telefonsamtal 3-4 ggr varje morgon/middag om att de var tvugna att skjuta upp hoppet pga daligt vader.
Sa forhoppningsvis ordnar stallet jag bokade hoppet refund sa jag far mina pengar tillbaka sa far vi se om det blir ngt i Sydney istallet da.

Taree heter stallet vi ar i nu, inget spannande alls. Sitter pa ett motell och kollar pa tennis finalen. Imorgon blir det sista trippen innan vi anlander till gamla kara Sydney.

Byron bay vistelsen blev lite sadar i och med att jag blev uppringd vid 8 varje morgon sen 10 pa morgonen igen osv. Ingen aning om hur bra Byron bay skulle varit om det vart fint vader och liiite mindre folk. Tank er Granna pa en hogsommardag med dubbelt sa mycket folk som det brukar vara dar med alla turister...

Mer uppdateringar nagon gang i Sydney, tills dess, ha det bra och glom inte att vara ute i snon!

Skydie? V8!

Hallojans!

Idag akte jag till Holdens Driving Centre och korde en Holden v8 supercar. WOW..

Det var langesen jag hade sa kul som jag hade idag. Ville inte sluta, hade sakert kunnat kora flera dagar i strack.

Kom dit ganska tidigt i och med att jag inte var hundra pa var det var, Efter lite pappersarbete (skriva under att det ar ens egna fel om man crashar och dor osv) kom instruktoren (racingforare) och halsade mig valkommen och sa att var det dags att kora lite bil.

Efter sakerhetsgenomgang och allman genomgan av banan, vilken vaxel man ska ha i, vilken linje man ska halla i banan, apex osv korde han forst ett varv innan det var dags for min tur.

Ljudet av V8:an var riktigt harligt, varv efter varv satt jag och var i min egna varld. Instruktoren satt jamte och hjalpte till sa jag kunde kora snabbare och snabbare vilket han ocksa papekade att jag gjorde redan pa andra varvet.

Efterat rann svetten och jag var fortfarande i min egna lilla varld nar jag akte dariran. Akte lite vilse men det loste sig. Tror jag har smalett nastan hela dagen idag.

Nu ar vi i Byron Bay och imorrn ska jag Himmeldyka. Har svart att se att det ska toppa V8 testdriven dock, bilintresserad som jag ar.

I ehh, borjan av veckan var vi pa ett Wildlife Zoo liknande Park stalle. Var trevligt, sag en del spannande djur som krokodiler, alla mojliga faglar, ormar mm.

Byron verkar riktigt mysigt for ovrigt, vi blir bara har 3 natter innan vi aker ner mot Newcastle.

Jag vill tillbaka och kora mer Holden! Fortare, fortare, fortare...


oz day och segelbat.

Jag ska borja med att beratta att jag bara bor ett stenkast fran byggnaden dar dom spelade in partyt i Batman - the dark night (det partyt som jokern 'forstor').

Se bild: Klicka!
Se klipp fran filmen: Klicka! (vet inte hur bra man ser det men det ar fran samma byggnad)


Australia day:

Det borjade att vi gick och kopte 20 liter vin och en lada ol, efter det sa gick vi ner under bron dar vi hade en BBQ med massor av korv och mycket ol det var ca kl 15:00. Efter vi atit och spelat ett parti UNO sa gick vi vidare till hostelet och lyssnade pa musik och drack vin. Ungefar kl 19-20:00 hade dom fyrverkeri. Vi oppnade en bar pa bron och stod dar kanske 40min till 1 timme. Nar vi kom tillbaks till hostelet igen gjorde vi om UNO till ett olspel och dar satt vi tills kl 11 sedan gick vi ut pa trappen utanfor hostelet for att sitta och prata, vi kom inte till sengs forens kl 04:00.

Det var en otroligt rolig och underbar dag glom inte att titta pa bilderna pa facebook!

Segelrace:
Jag vaknade dagen efter med en stor, fet bakfylla men efter 2 panodil, 1 yoghurt och ett glas vatten var jag med i leken igen. Kl 10:00 drog jag, helge, erika och jay till taget for att komma till Manly dar vi skulle fa en gratis segeltur. Det jag inte visste var att vi skulle vara med i ett race sa vi delades upp i 2 grupper jag, jay och helge, erika (inte i samma bat).  Jag och jay seglade i samma bat tillsammans med en 91 arig gubbe och 2 andra det var sa otroligt kul vi var ute och tavla i 3 timmar och allt gick bra :).

Nar vi kom tillbaks till 'klubben' vann jag, jay och vart team 100 dollar att spendera i baren satan i gatan vad grymma vi var!

Vi vart erbjudna att aka dit pa Sondag igen for att vara med i ett store race men jag tror inte att jag kommer aka men jag tror jay ar sugen.

...\

Det var det nu ska jag dra mig vidare till banken for att stange mitt konto, ha det sa bra ses om 5 dagar! :)

Facebook

Nu har jag fatt upp mer bilder pa facebook tyvar gar det inte att ladda bilderna till fotogalleriet for att jag behover ett losenord som jag inte kan fa fran bibblan men som sagt mamma och pappa ta hjalp av carro eller linda.

Idag ar det 'Australia day' sa jag, jay och carson ska ner och kopa 12 liter 'goon' och lite ol till kvallen. Vi ar inte sakra pa vad vi ska gjora men nagra fran hostelet hade tankt att dra ner under bron och grilla och ha en trevlig stund sa jag tror vi hanger pa dom.

Ha en bra dag dar hemma, ses om 1 vecka :)

Vad?

Jag tycker verkligen det ar trakigt att skriva i bloggen men jag gor ett tappert forsok.

Jacob jag och Monica en tjej vi traffade uppe i Hervey Bay befinner oss i Surfers Paradise for tillfallet.
Bor i en dyr lagenhet med pool och mini tennis bana utanfor. Blir 4 dagar till har innan vi aker till Byron Bay.

Surfers Paradise, ett stalle som inriktar sig pa utestallen och sola bada. Fungerar val men jag gillar inte utestallena forutom ett irlandskt stalle som vi sprungit till hitills.

Imorgon bokar jag skydive, antingen har eller ett datum nar jag ar i Byron Bay.

Borjar aven forsoka salja bilen nu. Annonser ligger ute pa det stora natet, papperslappar kommer sattas upp pa hostel i Sydney nar vi kommer dit. Hoppas allt gar smidigt, det vore omvaxlande for en gangs skull.

Maste for ovrigt saga att Fraser Island var riktigt kul, jag som vanligt tog dock knappt fem kort med kameran medans de andra blixtrade pa sa man blev blind.

Ja, det far racka for now. Jag far helt enkelt ta pa mig att skriva lite mer har nu nar vi inte har bloggarN med oss langre. Ni kan rakna med nagot mer inlagg innan jag lamnar landet!

Niklas, ha en grym hemresa, tack och hej!




Joppedido!!

Idag fick jag min festival biljett sald, det behovdes!

hmm Igar satt jag bara i tv-rummet och lag i polen pa formiddagen pa eftermiddagen foljde jag med James (England), Toby (England) och Brad (Canada) till en grasplatt nastan vid vart hostel dar man har utsikt over Brisbane city. Dar traffade vi ett till gang med 2 tyskar och en kines, vi satt och pratade och drack billigt vin (Goon tror jag det kallas, det ar gjort av notter och fisk 'typ').
Sedan nar vi kom tillbaks till hostelet tittade vi pa film, pratade och drack lite till :)

Idag blir det sakert som gardagen bara att idag bjuds vi pa gratis mat (grillat) av hostel personalen och nu efter jag ar klar har (bibblan) sa ska jag och Jay (Tyskland) in till ett gratis dinosauriemuseum och se vad dom har och bjuda pa.

Annars vet jag inte vad som kommer handa jag kommer vall in imorgon och skriver en rad, ha det bra tills dess!

EDIT: jag glomde beratta att fotogalleriet funkar igen sa jag kommer ladda lite bilder imorgon!


Bilder.

Jag kommer inte kunna ladda upp nagra fler bilder tyvarr for datorerna blockar den sidan for mig, jag kommer ladda upp alla bilder som jag tar senaste veckan pa facebook ist och om jag kommer kunna fa upp bilderna sa kommer jag skriva det.

Annars, vad hander?
Jo igar gjorde jag inte sa mycket jag satt pa hostelet och snackade skit men idag ar det en perfekt dag for att titta runt lite sa jag sitter just nu pa bibblan och ska snart ga in till Qeen ST och titta vad dom har dar.
Senare kanske jag drar ner till lagunen men forst maste jag kopa pa mig lite mat.

For 2 dagar sedan var vi pa IKEA igen och dar traffade vi en svensk vi sa inte sa mycket men idag nar jag kom hit sa satt han i samma bibbla som mig sa vi har snackats vid lite men han ska dra  vidare idag.

Att vara ensam i en storstad ar faktist riktigt spannande och roligt + att alla ar sa vanliga, igar nar vi satt och prata sa erbjod sig flera att hjalpa mig med mat och bjuda mig pa ol och vin bara for jag har det daligt stallt och dom kommer med forslag om vad jag kan gora (saker som inte kostar pengar) mm. Jag traffade en tjej fran England idag nar jag var pavag till bibblan och hon var pavag till gymmet och hon beratta att jag kan fa 3 ggr gratis pa nagra gym i Brisbane sa det ska jag ta och titta pa nar jag kommer tillbaks till hostelet.

Men som sagt sa kommer jag hora av mig har om det skulle fixa sig med bilderna annars farn i adda mig pa Facebook ([email protected]) sa kan ni se alla bilder dar.

Mamma och pappa ni kan ju be carro eller linda hjalpa er ;>

Nu ar det bara 11 dagar kvar tills jag aker hem, ha det bra sa lange!


2 veckor Brisbane.

Nu har Jacob och Carl akt vidare till Surfers och jag stannar i Brisbane 2 veckor tills jag aker hem, jag gillar hostelet men dom verkade inte gora det sa dom drog en dag tidigare :)

Men snart ar jag hemma och det ska bli riktigt skont.

Galleri.

Jag har forsokt att fixa bilderna idag men det funkade inte pa varat galleri, varfor vet jag inte.
Jag ska prova igen imorgon och se om jag har nagon tur da.

Ha det bra!


EDIT: Jag fick upp nagra bilder, men kameran la av nar det val funkade sa jag ska bara ladda den.

EDIT: Nu sa finns alla senaste bilderna uppe pa galleriet, enjoy ;>

Hervey Bay- Fraser Island

Nu har vi kommit ner ytterligare en bit pa kusten till Hervey Bay dar jag och Jacob har bokat en tur till Fraser Island. En kor sjalv tur med 7 andra i en 4x4. Blir 2 natters camping sen tillbaka pa tredje dagen till Hervey.

I town of 1770 surfade vi alla tre i borjan men det var bara Niklas som tyckte det var vart att hyra brada. Jag tyckte det var roligare att bada. Det var aven mycket svarare an det ser ut att surfa plus att man var tvungen att dodga inkommande vagor var femte sekund...

Efter Fraser Island aker vi nerat mot Noosa sen Brisbane dar vi sager hej da till Niklas. Har en tanke om att jag ska kora skydive dar ocksa, far se om det blir av. Kommer sakert inte fa ut fallskarmen om jag hoppar, vilket ar en fordel. Nej, just det, jag behover inte oroa mig, det ar tandemhopp i alla fall. Sedan far vi se hur, nar, vart det blir. Nerat ska vi i alla fall med malet Sydney nagra veckor innan 21 feb...U..s.a.a./

Scuba Diving var for ovrigt mmmykcet kul, om jag inte hade fatt sa ont i ororna hade jag velat ta Certificat Open water och advanced. Ar ganska dyrt ocksa. Med venliga halsningar av VB fran Aus / Carl

Surf

Tjenixen!

Nu ar vi i 1770 en riktigt riktigt liten by far man saga att det ar.

Vi akte hit for att det var riktigt billig sufning har och det ar en bra strand med for bad/sol och sufning. Jag ar inne pa min tredje dag nu (jag hyrde en brada igar) och jag hoppas att det kommer ga battre idag an vad det gjorde igar, igar hade jag en kort brada men jag ska byta in den mot en langre idag sa det blir lite lattare :) Just nu har jag traningsverk i hela overkroppen surfa ar en grymt bra och rolig traning!

Nu har jag skickat ivag en bokning till ett hostel i Brisbane dar jag kmr vara dom 2 sista veckorna sa om ca 1-2 veckor kommer jag att vara sjalv i stora Australien! Jag har inte nagon direkt aning om vad jag ska gora i Brisbane men det far vi se nar jag kommer dit, det ar vall anda det som ar lite av spanningen att inte veta vad som ska handa?

Dykningen var otrolig, skit skoj. Vi kopte en undervattenskamera men jag kommer framkalla bilderna i Brisbane eller nar jag kommer hem.

Jag ska forsoka att fa upp lite bilder pa galleriet nu nar vi aker har ifran men jag kommer skriva ett inlagg om det sa ni vet nar bilderna kommit upp :)

Nu maste jag springa och byta in bradan jag skulle vart dar for 3 minuter sedan!

Tjofras!!

Komihag att ni kan se bilderna pa min facebook om ni inte vill vanta.

Segla mm

Nu har vi kommit till Arlie beach det ar ett riktigt litet stalle men med mycket turister, just nu bor vi med 2 svenska tjejer en fran Falun och Ostersund.

Imorgon ska vi segla, dycka och snorkla ska bli riktigt skoj!

Jag sitter och forsoker att fa upp lite bilder men det ar svart pa datorerna vi sitter pa om inte annat kan jag fa upp lite bilder pa facebook men jag ska forsoka igen att fa upp dom pa varat galleri.

Pa Magnetic island hyrde vi mopeder och akte runt on och dar matade vi sma djur och tittade pa saker fran andra varldskriget, riktigt skoj. Ni kan se allt pa bilderna senare :)

Nyar firade vi med en kille som hette Marc (fran holland) pa ett party som lag pa Magnetic island.

Sedan har vi fiskat med en gubbe som heter stuart det var riktigt skoj men jacob kunde inte kasta sa han gav upp :( senare samma kvall foljde jag med han och fiskade nere i hamnen men ingen lycka tyvarr.

Vi aterkommer med bilder efter seglingen :)

EDIT: jag kommer INTE hinna skicka upp bilderna pa galleriet nu, antingen vantar ni eller sa kommer dom snart finnas pa facebook.

RSS 2.0