Vantar med tva prickar over a:et

Mandag, trakigt vader ute, uppenbarligen var gardagen den regnigaste dagen pa 20 ar har i sydney och mer regn vantar...

Idag var tanken att vi skulle aka till bilhandlarn sa de kunde fixa en stereo men de ringde och sade att de inte hade kopt in stereon an sa vi ska dit imorrn istallet. Sa vi sitter har pa vart rum med musik pa och bara vantar in vara nya bankkort som borde kommit idag men troligen kommer imorrn. Kostar visst 600kr(!) att fora over pengar fran Swedbank till Australien banken (Commonwealth).

Joshua Radin spelningen vi gick pa i torsdags var bra, framforallt hans nya latar som var av rock stuket.  Stallet var fullt med folk och stammningen var bra. Vi fick ihop ett par bra bilder som ni kommer fa se. Om ni ar snalla.

Innan spelningen pa dagen lyckades jag ga in i ett trad med huvudet. Kollade in en campervan med Beatles malning over hela bilen sen stod ett trad uppenbarligen i vagen sa nu kommer jag fa ett fint arr pa pannan. Lite som Harry Potter forutom att jag inte kan trolla.

Om allt gar som det ska med bank och bil aker vi ifran Sydney imorrn eller pa onsdag. Vi borjar trottna pa att vara kvar pa samma stalle nu och vi har sett det vi vill av Sydney i stort sett.

Vi vet dock inte om vi ska aka soderut eller norrut forst. 50/50. Skulle vara roligt att fira jul och nyar i Alice Springs tycker jag, ar anda medveten om att det ar mycket varmt dar da..Vi far se helt enkelt.

Forovrigt var krogen vi var pa i Lordags inte sadar i min eller Jacobs smak (centrum x2), Rasmus vet vad jag menar.

Det var okej i och med att det var Sydney men annars nej.

Nu blir det till att lasa min nyinkopta Topgear Australia tidning, hors!

 

 

 

 

 


Ohaglig situation

Inget har hant sen senast Niklas skrev. Bara slumpmassiga konversationer med coola och inte sa coola folk.

Halsningar Con, Nicholas, Diego ( uppenbarligen hette vi det vid en pizzeria nar vi skulle ta order..)




Mer uppdateringar kommer troligen nagon annan gang i framtiden.


Det har faktiskt hant massa saker men det far vi ta nar vi inte har ngt viktigt att gora. Nu ska ska vi aka ut och med bilen till nissarna som ska fixa stereon. Haj da.

Vader

Mhm igar gick vi ut pa krogen for forsta gangen tillsammans alla 3 vi gick till samma stalle som jag och tyskarna gick. Det var en rolig kvall inte sa mycket mer att saga men jag tror jag hade roligast av oss tre iaf :>

Idag sket vi i frukosten och sov ist det ar forsta dagen vi bara kan ligga och sloa och inte gora nagat alls det ar riktigt skont. Sedan vaknade vi till regn och massa dunnder  sa detta ar varan forsta regniga dag.

Jag har inte sa mycket tid pa mig innan internet lagger av sa hade sa hores vi snart igen.

Forden

Phjo vilken dag. Det har vart mycket idag men anda inte vi var och hamtade ut varan bil och da fick vi reda pa att vi inte fatt varan cdspelare som vi skulle haft sa vi maste aka dit pa mandag igen. Men jag antar att det var ratt ok eftersom vi hitta lite smafel pa bilen som vi ska saga till om sa att vi far dom fixade. Vi hoppas pa att komma ivag pa mandag iaf.


En bild pa varan bil =)




Julpynt och bil

Nu har dom borjat julpynta med stora granar och andra roliga saker det kanns sa anorlunda eftersom man inte tanker sig att det ska vara jul nar det ar 30 + ute. Men snart ar det jul, en jul i Australien det kommer nog bli underbart! Men det ar vall att man kommer sakna er dar hemma ;>

Sedan har vi fixat en bil och det vart en ford (grisford) Falcon fran 95 som inte hade gatt sa langt for en 'backpacker bil'. Vi ska hamta ut den imorgon sa da ska vi fixa ett foto pa den sa ni far se varan lilla flicka.
Sedan far vi se hur lang tid det tar innan vi krockar med tanke pa sidbytet, nejda det ska nog ga bra... hoppas jag.

Sa sitter vi och vantar pa vara kort fran banken som vi inte fatt an men forhoppningsvis far vi dom pa mandag sa vi kan dra oss vidare med bilen upp till New castle.

Men nu ska vi snart sova och sa har jag inte sa mycket tid kvar pa internet heller men ha en bra dag dar hemma sa kommer det nya inlagg inom kort  ;>

En varm dag i Sydney

Igar vart det inte parken iaf eftersom det vart 30 grader hos oss sa bestamde vi oss for att dra till Bondi det var inte ett dummt val.

Idag ska vi titta pa bil eftersom vi bestamt oss for att dra oss uppat i landet och vi kommer med att titta pa Blitzen trapper i Brisbane ist for Sydney.

Nu har jag lite ont om tid sa det blir inte langre an sahar men ha det bra hemma i Sverige!!

Tjofaderittan!

Det vart inte nagon park for varan del i gar vara nya vanner angrade sig och skulle ga till akvariumet istallet sa vi gick ner till bryggan och la oss och sola lite. (Se fotogalleri.)

Senare pa kvallen kom Sandra och fraga om vi skulle med ut pa en krog i Sydney men det var bara jag som akte med dom. Vi tog bussen till Central station och darifran gick vi till ett stalle som hette The Gaff det var riktigt skoj att komma ut eftersom detta var min forsta kvall ute i Sydeny.
Medans vi var dar traffade vi lite nytt folk bla. en engelska och en irlandare men irlandaren var sa full sa man horde inte vad han sa tack vare han irlandska uttal.
Kl 03:30 var vi tillbaks pa hostelet efter som vi gick hem men Sydney-natten var inte dum den heller, varmt och skont och lite folk pa gatorna.
Jag angrar inte att jag foljde med det var varkerligen inte som nagot hemma i Avesta.


Nu har vi fatt igang pa varan dator den funkar utan problem sa det ar ju OTROLGIT BRA!

Sedan har vi fixat upp lite mer bilder sa glom inte att titta, nu ska jag in i duschen och gora mig klar. Det blir vall shorts idag efter som det kunde bli upp 29 grader :>


Bondi beach

Igar var vi till Bondi beach det var mycket fint vader men inte alls sa varmt i vattnet (19 grader) men vi fick iaf traffa Peter som vi spelat Call of duty med. Vi fick en del bra tipps av han som vi ska anvanda. Idag ska vi tvatta vara klader for forsta gangen och det far vi vall se hur det gar...

Sedan har jag traffat en del nya kompisar (6 tyskar och en engelsman) otroligt trevliga, dom bjod mig pa mat och vi satt och pratade ett bra tag och vi ska folja med 2 av dom till "Botanic garden" (tror jag det heter) idag. Ska bli skit skoj.

Det kommer nya foton senare idag bade fran parken och bondi!

Vi ska aven hamta ut varan dator idag men dock sa var inte det tradlosa IT inte heller gratis sa vi far betala iaf medans vi bor pa detta stalle.

Ha det bra hemma i Svergie!

Fotogalleri.

Nu har jag laddat upp lite bilder pa oss sa det ar frittfram att titta och kommentera! Carl har lite fler bilder som kommer upp senare.

EnjoyZ

En ny dag.

I dag ar det forsta dagen da vi inte har stralande solsken men vi hoppas pa att det kommer spricka upp.

Just nu sa hander det inte sa mycket, vi har atit lite lunch pa subway det var forsta gangen jag gjorde det och det var riktigt fint! Vi har fortfarande inte hittat nagan matbutik det ar otroligt ont om dom men vi har iaf hittat en kortlek sa vi far spela lite kort.

Nu har vi med klubbat att vi kommer kopa en bil (Campervan) som vi kommer kora upp for kusten men det blir efter vi har tittat pa Blitzen trapper i november och da ar det med dags att borja jobba. Sedan sa kommer vi inkopa en billig liten laptop sa att vi slipper betala sa mycket pengar for internetcafe nar nastan alla hostels har "wireless", det ar ju aven bra for musik syfte mm.

Sedan sa ar vi aven en otroligt pratglad och trevlig tyska pa varat rum, hon ar 23 ar och heter Sandra.

Igar hade jag otroligt tur!! Vi var ute och gick sa hittade jag ett par nya fina horlurar till min ipod, dessa horlurar kostar ca 300kr eller mera hemma. Men lite tur far man vall ha? :>

Ikvall (Varan kvall) kommer vi ladda upp lite bilder pa varat galleri, vi har inte gjort allt for mycket an men det kommer iaf nagra.

Sa ni far vall halla ogenen oppna!

Ha det sa bra dar hemma!!

Hallelujhaaa

God dag!

Efter mycket krangel sa har vi fixat mobiler nu. Man var tvungen att visa pass och allt var allmant krangligt.
Australiensiskt konto skulle vi fixat men banken var stangd.

Igar tog vi det mest lugnt har pa hostelet. Kanns som man borjar komma in i deras tid nu.

Mataffarer verkar svart att hitta, vi har inte hittat en riktig affar inom 10 minuters gang i alla fall.

Lite senare ska vi troligen dra oss in mot city och kanske aka bat runt Darling Harbour, helt okej vader for det, 20 grader och sol just nu.

Nej, jag kommer inte pa nagot roligt att skriva nu, ska val laga nagot att ata innan vi lagger benen pa ryggarna.
Jo, foresten faglarna later riktigt skumt och det ar mycket asiater overallt.

God morgon.

Nu har vi just atit frulle den var fakitst inte sa farlig som man kan tro! Igar var vi ute och gick kanse 2 mil sa vi har lite ont i fotterna idag men man overlever detta tror jag. Vi letade efter en vag till en bro sa man skulle fa se operahuset men vi gavupp. Dock var det en grek som vela ta med oss ut pa en bat for att komma dig men det visade sig bara kosta en massa pengar sa det sket vi i med, maste ta nagon dag att varvaner.

Jag vet inte riktigt vad vi ska gora idag eller det anda jag vet ar att vi ska fixa mobilerna sa att dom funkar, nu vet jag hur tjejer kanner sig nar dom inte har mobiler! Efter det kanse vi gar ner till vattnet och tar en glass.
Dock ar ju inte vadret sa bra som sagt, stralande sol och idag kan det bli upp till ca 21 grader ;>

Sedan vill jag saga att det ar riktigt skoj att det ar sa manga som har velat haft en invite till varat galleri och att det ar nagra som kommenterat pa bloggen. Som sagt kommer det upp bilder efter helgen sa vi hinner fa ihop nagra.

Tittade just pa tids skillnaden den ligger pa 9 timmar sa nu nar den ar 24;00 hos er ar den 09;00 pa morgonen hos oss.

Hoppas ni har det bra hemma i Svergie!!

Framme!

Nu ar vi antligen framme efter en otroligt festlig flygtur med ett skrikande barn och tranga sittplatser! Forovrigt var det helt ok, det enda vi gjorde i Kina var att sova och beundra deras kliniskt rena golv. DERAS GOLV VAR OTROLIGT RENA!!!! 

Nar det galler bilder kommer ni att fa vanta tills efter helgen och sa om ni inte fatt nagon invite till varat galleri sa skicka eran mail i komment eller pa mailen.

Nu ska vi ut i den stralande solen dock ar det bara ca23 + vi ar lite besvikna...

13 OKT! del 2

Carl tar en paus från packandet och skriver helt oväntat här...

En dag kvar alltså. Kaoset börjar lägga sig här hemma, alla saker börjar hamna på rätt plats och det enda jag har kvar att göra är att skriva ett cv på engelska. Jag vet, dumt att vänta till dagen innan vi åker men jag gillar att skjuta upp tråkiga saker.

Kommer kännas konstigt att lämna landet på obestämd tid. Kanske att jag åker förbi USA på hemvägen som varit mitt drömresmål ett tag. Får se hur långt pengarna räcker och om jag nu vill när jag väl är "down under". Kanada, hockeyns hemland står också högt på önskelistan. Jag tror dock att Australien kommer vara stort nog och tillräckligt att se...

En trevlig flygresa, ett dygn effektiv flygtid väntar. Förväntar mig inte att jag är "normal" förens efter någon vecka av jet lag, jet laget? Vi uppdaterar våra status när vi befinner oss nere i Australien, tills dess ät inte för mycket yes eller gäss för den delen. Hej Då.

13 OKT!

Imorgon är det dags!! Klockan 14:00 åker vi till Arlanda och vårat plan mot Peking lyfter klockan 19:00 så nu är det dags att börja hålla sig uppdaterad på bloggen och fotogalleriet. Detta kommer vara det sista inlägget på bloggen innan vi åker, nästa inlägg kommer vara från Peking eller Australien.

Flygresan från Arlanda till Peking kommer ta ca 12-14 timmar sedan kommer vi sitta på Peking flygplats i ca 6 timmar. Efter det så kommer vi flyga ca 14-15 timmar från Peking till Australien.

Jag passar på att säga hejdå till alla, ingen nämnd ingen glömd :)


Imorgon.

Imorgon är det bara 1 vecka kvar tills vi ska åka, jag är otroligt nervös men det kommer bli så otroligt satans skoj så jag knappt kan vänta!

För er som är sugna på att följa oss kan (om 8 dagar) hålla ögonen öppna på vårat fotogalleri så kanske ni kan få se lite roliga kineser, eftersom vi landar i Peking så kan det nog finnas någon där som jag kan knäppa kort på.

Men tills dess kan ni hålla er lugna och om ni har frågor kan ni skriva något till våran lilla blåa figur så kan han komma med ert medelande till oss.

CV.

Jag kom på en till sida som kan vara bra att ha när man ska jobba i Australien och andra engelsktalande länder. Den heter cvonnet.com, det är en sida där du kan skriva ditt cv (redan här hemma om du vill) och så sparas det på hemsidan så det bara är att gå in på internet och ladda ner sedan skriva ut. Sidan finns även för svenskt bruk och då heter den cv-online.se och det är samma sak som den engelska sidan.

RSS 2.0